Kellemetlen foltok?! Itt a megoldás!

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy egy kínos helyzetet követően olyan folttal találtad szemben magad amelynek az eltüntetése kész katasztrófának bizonyult. Íme pár pofon egyszerű megoldás:

  • Izzadság folt: A kellemetlen testszag természetes velejárója az izzadság, ebből kifolyólag a felsőnk hónaj, és nyaki tájékán jelenhet meg. Napjainkban szerencsére több féle megoldás áll a rendelkezésünkre a szagok elfedésére, de vannak olyan felsők amelyek annyira beisszák ezt a kellemetlen szagot és "levet" hogy egyszerűen félredobjuk és szegény ruhák ott szomorkodnak a szekrényben. Ennek vége, ugyanis a megoldás a citrom. Igen- igen a citrom, bekenjük az érintett felületeket vele és így tesszük be a mosógépbe. Nálam az edzésre használt felsőmön kellett alkalmazni, így leteszteltem és működik!  • Rúzs folt: Aki sminkel azzal előfordul, hogy a bútor is vörös rúzs foltos lesz mire befejezi az ajka kiemelését. Talán, ha már elég gyakorlott és a megfelelő korban van egy kis lurkóhoz akkor ő cseni el és alkot pár hihetetlen festményt a falra az ember kedvenc termékével. Ám, ha mindez megtörténik, akkor sem kell kétségbe esni, szinte nincs olyan háztartás ahol ne lenne mosogatószer. Ez a bútoroknak sem árt, ha olyan a tapéta akkor a falnak sem, és még a foltnak is búcsút inthetünk ahelyett hogy takargatnunk kellene az adott felületet.  
  • Vörösbor folt: Az "öreg" vörös sok ember barátja, de kizárólag addig a pillanatig amíg valahogyan a kedvenc ingünkre, vagy szőnyegünkre nem vándorol. Ilyenkor a jó háziasszony beveti az összes tisztítószer ipari csodaszert, de senki nem gondol arra, hogy a fehérborban fellelhető anyagok semlegesítik a vörös színtesteket. Ezután  a life-hack után jöhetnek a csodaszerek! 

  •  Tinta: A golyóstoll Bíró László József feltalálása óta tintát csöpögtet szerte a világban. Szinte mindenki járt már úgy hogy a kezéről nem jött le, holott délután fontos elintéznivalója lett volna...A legegyszerűbb megoldás a hajlakk. Az ember ráfúj a kezére egy keveset és letörli. Ezt bútoron csak indokolt esetben ajánlatos kipróbálni, de ruhaneműkön teszteltem!  • Kávé: Megszámlálhatatlan alkalommal öntöttem már le magam kávéval, olyan helyszínre igyekezvén ahol fontos volt a megjelenés. A megoldás annyiban merült ki, hogy eltakartam valahogy a kínos foltot. Természetesen mire hazaértem addigra beleszáradt a felsőmbe (a rend kedvéért ez csak akkor történhet meg ha fehérben vagyok) és minimum 3 mosás után halványult el. A kávé ellenszere az ecet. Kellemetlen a szaga de hasznos kis háztartási szer, így ennek tudatában már nem kell aggódnom emiatt sem! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése